O dietă sănătoasă îţi acoperă necesarul zilnic de elemente nutritive, dar şi să previi bolile creierului. Nu este însă unica metodă prin care te poţi ţine departe de afecţiunile neurodegenerative, ca Alzheimer, Parkinson.

Evită anumite alimente, vase de gătit

Pe măsură ce înaintezi în vârstă mănâncă mai rar peştele de mari dimensiuni, ca macroul rege, rechinul, peştele spadă. Aceştia acumulează o cantitate mai mare de mercur spre deosebire de alte tipuri de peşte. Sunt mai singuri peştii mici, cu o durată mică de viaţă, care conţin mai puţin mercur: păstrăv, sardele, somon, ton. Ocoleşte vasele de gătit din aluminiu sau să foloseşti folie de aluminiu în timpul preparării termice a mâncărurilor. Şi pesticidele de pe fructe şi legume pot afecta sănătatea creierului. Spală-le bine înainte de a le mânca!

Te-ar mai putea interesa: Trucuri pentru eliminarea pesticidelor din fructe şi legume


Urmează o cură cu alga Chlorella

O algă numită Chlorella vulgaris este folosită de japonezi, vestiţi pentru longevitate. Conţine proteine, vitamine din complexul B, vitamina C şi E. Ajută la eliminarea metalelor grele şi a toxinelor din corp. Discută cu medicul de familie dacă nu ai nicio problemă care să te împiedice să urmezi o cură de 3 luni cu un supliment alimentar care conţine Chlorella. Se iau 1-2 tablete, de 3 ori pe zi. În acelaşi scop poţi mânca mai des usturoi, alimente bogate în magneziu.

Mănâncă mai des nuci

Însăşi forma nucilor indică organul pe care îl stimulează: creierul. Îţi aduc un plus de vitamine şi minerale, acizi graşi esenţiali, fibre. De asemenea, conţin antioxidanţi care previn deterioararea oxidativă a creierului. 1-2 nuci pe zi ar trebui să fie de ajuns pentru a-ţi păstra sănătatea creierului.

Ceaiuri medicinale şi uleiuri esenţiale bune pentru creier

Infuzia de ginkgo biloba sunt indicate pentru prevenirea bolilor precum Parkinson sau Alzheimer. Bea 2-3 infuzii pe zi, 1-2 luni consecutive. Şi aromoterapia este benefică pentru creier. Uleiurile esenţiale care susţin buna funcţionare a creierului, te ajută să te relaxezi şi să ai un somn mai bun sunt cele de rozmarin, busuioc, lemn de santal, tei.