Aşa previi bolile neurodegenerative!

1 2 jpg jpeg

Evită anumite alimente, vase de gătit Pe măsură ce înaintezi în vârstă mănâncă mai rar peştele de mari dimensiuni, ca macroul rege, rechinul, peştele spadă. Aceştia acumulează o cantitate mai mare de mercur spre deosebire de alte tipuri de peşte. Sunt mai singuri peştii mici, cu o durată mică de viaţă, care conţin mai puţin mercur: păstrăv, sardele, somon, ton. Ocoleşte vasele de gătit din aluminiu sau să foloseşti folie de aluminiu în timpul preparării termice a mâncărurilor. Şi pesticidele de pe fructe şi legume pot afecta sănătatea creierului. Spală-le bine înainte de a le mânca! Te-ar mai putea interesa: Trucuri pentru eliminarea pesticidelor din fructe şi legume

O algă numită Chlorella vulgaris este folosită de japonezi, vestiţi pentru longevitate. Conţine proteine, vitamine din complexul B, vitamina C şi E. Ajută la eliminarea metalelor grele şi a toxinelor din corp. Discută cu medicul de familie dacă nu ai nicio problemă care să te împiedice să urmezi o cură de 3 luni cu un supliment alimentar care conţine Chlorella. Se iau 1-2 tablete, de 3 ori pe zi. În acelaşi scop poţi mânca mai des usturoi,

.

Însăşi forma nucilor indică organul pe care îl stimulează: creierul. Îţi aduc un plus de vitamine şi minerale, acizi graşi esenţiali, fibre. De asemenea, conţin antioxidanţi care previn deterioararea oxidativă a creierului. 1-2 nuci pe zi ar trebui să fie de ajuns pentru a-ţi păstra sănătatea creierului.

Infuzia de ginkgo biloba sunt indicate pentru prevenirea bolilor precum Parkinson sau Alzheimer. Bea 2-3 infuzii pe zi, 1-2 luni consecutive. Şi aromoterapia este benefică pentru creier. Uleiurile esenţiale care susţin buna funcţionare a creierului, te ajută să te relaxezi şi să ai un somn mai bun sunt cele de rozmarin, busuioc, lemn de santal, tei.