Aşa previi astenia de toamnă!

1 2 jpg jpeg

Tinctură de rozmarin, pentru a te concentra mai bine

Rozmarinul are proprietăţi tonice, antiseptice, iar dacă este folosită în cantităţi mici, pe o perioadă mai lungă de timp te ajută să scapi de starea de nervozitate, să ai o memorie mai bună şi o capacitate de concentrare mai mare. Ia tinctură de rozmarin de 3 ori pe zi aşa. La o linguriţă de soluţie pui 100 ml de apă. Cu uleiul esenţial de rozmarin poţi face inhalaţii sau îl poţi pune în apa de baie.

Cătina te energizează şi-ţi cresc imunitatea

Fructele de cătina îţi aduc un plus de vitamine (C, B1, E) şi-ţi cresc pofta de mâncare.

În lipsa fructelor proaspete, poţi să prepari un macerat din 1-2 linguriţe de fructe uscate şi o cană cu apă rece.

După 10 ore de macerare, fierbe totul 2 minute. Strecoară lichidul şi bea-l în 3 reprize, de-a lungul zilei, înaintea meselor principale.

Seminţele de schinduf, indicate în nevroze

Infuzia din seminţe de schinduf este şi el eficient în stările de astenie fizică şi psihică, în nevroză, tuse, diabet, tulburări digestive.

Infuzia o faci din 2 linguriţe de seminţe puse în 250 ml de apă clocotită.

După 15 minute, strecori ceaiul şi-l bei după ce s-a răcit. Repeţi procedura de 2-3 ori pe zi.

Extractele din muguri de plante alungă epuizarea

Oboseala dispare într-un timp mai scurt dacă foloseşti extracte din muguri sau mlădiţe de plante. Ele au esenţa frunzelor şi un efect mult mai puternic datorită hormonilor vegetali care stimulează regenerarea celulară şi imunitatea.

Poţi alege oricare dintre extractele de muguri de stejar, de arţar, de brad, de frasin sau dintre extractele de ginseng sau de mlădiţe de vâsc.