Aşa poţi trata cuperoza

1 2 jpg jpeg

Tratarea cuperozei necesită urmarea câtorva paşi:

1. Ţine cont de igiena zilnică

Măsurile de igienă sunt foarte importante în tratarea cuperozei. Curăţă-ţi faţa în fiecare zi cu apă călduţă şi un săpun neiritant şi foloseşte produse de machiaj recomandate de un medic dermatolog, deoarece o mare parte nu sunt recomandate tenului afectat de cuperoză şi pot provoca iritaţii.

2. Mănâncă sănătos

Consumă zilnic fructe şi legume şi uită de prăjeli şi mâncărurile grase. Bea zilnic cel puţin doi litri de apă şi evită consumul exagerat de alcool, de condimente, de carne de porc şi de ciocolată.

3. Urmează diverse tratamente

Există diverse tratamente care te pot ajuta să scapi de cuperoză. În funcţie de stadiul ei, de organism şi de vârstă, medicul dermatolog îţi poate recomanda un tratament medicamentos (cu antibiotice sau isotretinoină). De asemenea, poţi apela la unele metode chirurgicale (precum tratamentul cu lumină intens pulsată, microdermabraziunea, chirurgia cu laser, electrocoagularea).

Tratamentul cu lumină intens pulsată reprezintă una dintre cele mai noi metode de tratare a cuperozei. Acesta este folosit pentru a îndepărta vinişoarele de la nivelul straturilor superficiale ale pielii. După aproximativ 7-8 şedinţe, pielea îşi va modifica aspectul, vinişoarele se vor diminua treptat, iar tenul va căpăta un aspect uniform şi luminos.

Electrocoagularea este o tehnică eficientă, care poate prezenta diferite inconveniente, cum ar fi o uşoară sângerare, roşeaţă şi formarea de mici cruste în zilele care urmează tratamentului sau poate provoca o depigmentare permanentă a pielii. Acest tratament nu se recomandă pe perioada verii, deoarece există riscul de formare a petelor brune.

Chirurgia cu laser este mai eficientă şi mai puţin dureroasă. Aceasta poate cauza vânătăi sau înroşire temporară. Pentru efecte vizibile este nevoie de una până la trei şedinte de laser pe zona de tratament.

Microdermabraziunea este o metodă de curăţare non-invazivă a epidermei şi constă într-o exfoliere blândă şi eficientă, ce îndepărtează stratul de celule moarte şi impurităţi de pe suprafaţa pielii, favorizând regenerarea naturală a pielii.