Dacă te-ai săturat să încerci tratamentele scumpe din saloane pentru a stopa căderea părului şi nu eşti deloc mulţumită, încearcă acest remediu pe bază de iaurt! Rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară!

Pentru a avea grijă de podoaba ta capilară poţi să apelezi la două produse pe cât de simple pe atât de eficiente şi anume iaurtul şi pudra de amla.

Află din acest articol ce este pudra de amla şi cum te ajută în combinaţie cu iaurtul să uiţi de problema firelor de păr rupte, deshidratate şi a problemelor de la nivelul scalpului!

Ce este pudra de amla

Pudra de amla se obţine din fructul arborelui Emblica Officinalis, cunoscut şi sub denumirea de coacăz indian, fruct bogat în vitamina C.

Ayurvedicii îl folosesc în scop terapeutic, mai ales pentru efectul său tonic, revigorant şi purificator.

Este recunoscut faptul că amla conţine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mare chiar şi decât portocalele, şi se absoarbe mult mai bine în organismul uman.

În cosmetică, se foloseşte de ceva timp atât fructul cât şi pudra de amla tocmai pentru efectele sale minunate asupra tenului şi nu numai.

Combate încărunţirea prematură şi mătreaţa

Beneficiile pudei de amlă se resimt atât la nivelul firului de păr cât şi la nivelul scalpului.

Aceasta ajută la stimularea procesului de creştere a părului, la prevenirea albirii premature a părului şi a mătreaţii.

Şi toate acestea din cauză că este extrem de hrănitoare pentru organismul uman, pentru scalp şi pentru păr.

Asupra tenului are o acţiune vitaminizantă, tonică, astringentă şi purifiantă.

O poţi amesteca cu henna pentru a-i intensifica nuanţa, însă doar pentru nuanţe de roşu.

În combinaţie cu iaurt

Un remediu eficient, simplu, ieftin şi la îndemâna oricui este iaurtul. Substanţele nutritive din amla hrănesc pielea în profunzime, iar dacă o amesteci cu ceai negru sau cafea îţi va acoperi firele albe de păr şi va întări structura capilară.

Într-un iaurt mic adaugă 2 linguriţe de pudră de amla şi amestecă bine, apoi aplică pe părul umed. Aşteaptă 30 de minute să acţioneze şi limpezeşte bine părul.

Pont

Pentru a avea rezultate vizibile, repetă acest tratament de 2 ori pe săptămână!