Aşa obţii cel mai hidratant gel de duş!

1 2 jpg jpeg

Poate că în viaţă nu este totul doar lapte şi miere, însă poţi să beneficiezi de nutrimenţii esenţiali atât din miere cât şi din uleiul de cocos de exemplu.

Dacă produsele din comert sunt prea dure pentru pielea ta, pentru a nu risca să te confrunţi cu diferite probleme ulterior, alege să îţi faci propriul gel de duş utilizând ingrediente naturale.

Uleiul de cocos îţi protejează pielea

1 2 jpg jpeg

Un produs atât de simplu dar care are atât de multe întrebuinţări încât nu ştiu dacă există vreo nevoie a organismului uman pe care acest produs să nu o satisfacă.

Şi unde mai pui că nici nu este scump. Încă de la prima picătură de ulei de cocos aplicată pe pielea ta, acaesta va deveni mult mai hrănită, hidratată şi plină de prospeţime. Gelul de duş prezentat în acest articol, pe lângă uleiul de cocos ai nevoie şi de miere. Ideal ar fi să foloseşti o miere crudă deoarece aceasta are proprietăţi extraordinare de a trata rănile şi cicatricele de la nivelul pielii, contribuind totodată şi la elasticitatea sa, eliminând toţi microbii de la suprafaţa pielii, fiind un real antimicrobian.

Uleiul esenţial are proprietăţi antiseptice

Pe lângă uleiul de cocos şi mierea de albine, ai nevoie de un săpun lichid din ulei de măsline care are o acţiune blândă şi nu este deloc toxic. În plus, uleiurile esenţiale au adesea proprietăţi antibacteriane, ajută la curăţarea pielii, o parfumează şi vindecă dacă este cazul.

Datorită proprietăţilor antioxidante ale acestor 3 produse, îţi vei proteja pielea de acţiunea radicalilor liberi.

Citeşte şi: Măşti antirid preparate în casă

Cum se prepară gelul de duş

Topeşte un sfert de cană de ulei de cocos, adaugă apoi 1 linguriţă de vitamine E, un sfert de cană de miere de albine şi 10 picături de ulei esenţial, cel pe care îl preferi tu.

Amestecă aceste ingrediente până când se omogenizează şi apoi adaugă treptat o jumătate de cană de săpun lichid pe bază de ulei de măsline.

La final lasă un pic să se răcească, pune conţinutul într-o sticlă şi lasă-l acolo până la prima folosire.

Acest produs astfel preparat poate fi păstrat în casă şi folosit timp de maxim 6 luni.

Dacă vrei să obţii un produs mai consistent poţi să îi adaugi la final înainte de a opri focul puţină sare de mare sau chiar glicerină vegetală.

Poţi să foloseşti orice fel de ulei esenţial, ba chiar este indicat să le diversifici, astfel vei putea beneficia de mai multe arome.