Aşa luptaţi împotriva diabetului

1 2 jpg jpeg

Dieta intercalată

O zi sau două se consumă numai fructe sau legume crude, iar în următoarele 5-6 zile se recurge la o alimentaţie normală, dar caracterizată de moderaţie.

Partea vitală a legumelor este în suc, de aceea omul trebuie să se hrănească cu legume crude, adică nefierte, pe care să le mestece complet.

Cum nu se poate schimba brusc un obicei de‑o viaţă, trecerea la alimentaţia bazată pe crudităţi poate produce la început deranjamente de neînţeles pentru individ, dar în realitate folositoare.

În orice caz, sucurile de legume crude, proaspete sunt foarte necesare ca supliment în orice alimentaţie, chiar dacă nu se urmează o dietă specială şi se mănâncă orice.

Dacă avem o alimentaţie neraţională, asemenea sucuri sunt foarte utile, pentru că îi oferă corpului elementele active şi vitaminele ce lipsesc din hrana gătită şi conservată.

Avantaje dietei intercalate cu crudităţi: este un program de purificare, revitalizare şi reîntinerire, îmbunătăţeşte funcţiile organelor şi echilibrează aportul caloric.

Cura cu sucuri şi crudităţi

7 - 10 zile se consumă numai fructe şi zarzavaturi crude (salate) sau sub formă de suc. Prin substanţele care le conţin, acestea exercită o acţiune stimulatoare asupra digestiei, măresc capacitatea de muncă, îndepărtează oboseala.

Amestecul din suc de morcov, sfeclă şi castravete cu lamâie reprezintă unul din cele mai bune epuratoare ale ficatului, vezicii biliare, rinichilor, prostatei şi glandelor sexuale. El mai curăţă acidul uric din organism, produs de alimentaţia pe bază de carne.

Postul total

O zi de post pe săptămână este recomandată în orice dietă. Este util în vindecarea tuturor bolilor. Produce limpezime mentală, detaşare, seninătate. Este indicat ca, în această zi, să se consume multă apă fiartă şi uşor răcită, pentru o eliminare mai bună a toxinelor.

Beţi cât mai multe sucuri naturale

Sucurile de fructe purifică organismul, în vreme ce sucurile de legume sunt regeneratoare şi îmbunătăţesc metabolismul. Ele conţin toţi aminoacizii, mineralele, sărurile, enzimele şi vitaminele necesare, cu condiţia să fie consumate proaspete, crude, fără conservanţi şi să fie extrase în mod corect din legume.