Aşa îţi stimulezi digestia şi previi accidentele vasculare!

1 2 jpg jpeg

Loboda este planta care te ajută să-ţi menţii tinereţea şi vitalitatea. O găseşti foarte des în pieţe, primăvara şi are multiple beneficii pentru sănătate.

Seminţele de lobodă au fost folosite şi ca medicament vomitiv, pentru a induce procesul de vomă care poate ajuta organismul să elimine anumite substanţe înainte să fie absorbite.

Din planta lobodei pot fi preparate balsamuri, uleiuri şi unguente pentru uz extern, pentru a trata regiunile inflamate, regiunile corpului care şi-au pierdut elasticitatea, regiuni ale corpului care s-au întărit sau în care s-a acumulat sânge.

Unguentele pe bază de lobodă ajută la hidratarea pielii, scade senzaţia de mâncărime a pielii.

Sucul de lobodă poate fi folosit pentru a trata inflamaţiile şi posibilele tumori apărute în gât.

Elimină toxinele

Loboda joacă un rol important în curăţarea sângelui. Pentru aceasta, planta poate fi folosită în ciorbe sau salate. În curele de detoxificare, consumarea frunzelor tinere în stare crudă este indicată, având rol diuretic. Planta mai conţine pigmenţi antioxidanţi, care ajută organismul să se regenereze, încetineşte procesele de îmbătrânire şi este un bun remineralizant. De asemenea, stimulează metabolismul.

Întăreşte sistemul imunitar

Datorită conţinutului de vitamina C, la rândul său antioxidant puternic, loboda favorizează procesul de regenerare celulară şi întăreşte sistemul imunitar al organismului

Tratează astmul şi chisturile ovariene

Consumul regulat de lobodă este eficient în ameliorarea sau tratarea astmului, chisturilor ovariene ori alergiilor, având un excelent efect mineralizant şi vitaminizant. Din acest motiv, loboda este utilă şi pentru tratarea tusei, a gâtului inflamat şi a gutei. Se obţin rezultate mai bune dacă fiertura e amestecată cu puţin oţet, miere şi sare.

Efect anticancerigen

Antocianina este un antioxidant deosebit de puternic, care are capacitatea de a proteja organismul împotriva radicalilor liberi, responsabili de apariţia celulelor canceroase. Astfel, consumul de lobodă ajută la prevenirea acestei maladii necruţătoare.

Atenţie!

Datorită conţinutului ridicat de acidoxalic, loboda este contraindicată persoanelor care suferă de litiază renală.

Citeşte Click! Sănătate în varianta digitală

image