Aşa îţi pregăteşti corpul de sarcină!

1 2 jpg jpeg

Pregăteşte-ţi un meniu cât mai sănătos Urmează un regim alimentar corect, echilibrat şi sănătos. Mănâncă trei mese în care să incluzi: cel putin cinci porţii de fructe şi legume, peşte, lactate din belşug, migdale, nuci, carne de curcan. Fii atentă la greutatea corporală. Dacă eşti prea slabă sau prea grasă, ai grijă să rezolvi această problemă înainte să rămâi însărcinată.

Dacă ai o greutate mare, nu te înfometa, ci fă-ţi regim alimentar mai sănătos. Iar zilnic caută să alergi şi să faci cât mai multă mişcare. Dietele "rapide" sunt nesănătoase şi îţi „mâncă” din depozitele de vitamine şi de minerale.

Tutunul aduce în corpul tău un complex de substanţe nesănătoase pentru viitorul bebe, aşa că lasă-te de fumat cu un an sau măcar cu câteva luni înainte de a rămâne însărcinată. Pericolul este ca bebeluşul tău să se nască prematur sau să se nască cu numeroase probleme respiratorii. Apelează la un medic, dacă nu poţi singură. El îţi poate recomanda un anumit tratament medicamentos sau o terapie care să te motiveze.

Înainte de a rămâne gravidă renunţă la anticoncepţionale cu cel puţin 3 luni înainte şi fă-ţi nişte analize de sânge. Acestea îţi vor arăta ce carenţe ai sau dacă ai probleme grave de sănătate. Un medic îţi poate prescrie un set de suplimente nutritive care includ calciul, magneziul, fierul, acidul folic şi uleiul de peşte.

Acidul folic previne apariţia multor malformaţii congenitale ale viitorului bebeluş, iar uleiul de peşte va stimula sistemul lui nervos încă de la primele zile în burtică.

Mergi la un stomatolog şi vezi în ce stadiu este dantura ta, dacă ai carii sau anumite infecţii la dinţi. Acestea trebuie tratate înainte de sarcină, pentru că în cele nouă luni un astfel de tratament este periculos pentru cel mic. Ai grijă să termini aceste tratamente cu ceva timp înainte de a rămâne gravidă. O sarcină nu apare chiar după planurile pe care ţi le faci, dar este bine să ai grijă la aceste tratamente din timp.