Pentru că este mai delicată şi mai sensibilă, pielea bebeluşului necesită o îngrijire specială.

Pentru că este mai delicată şi mai sensibilă, pielea bebeluşului necesită o îngrijire specială. Mai ales în primul an de viaţă, sunt frecvente afecţiuni de genul dermatitei de scutec (sau eritem fesier).

Această neplăcere poate apărea din cauza unei îngrijiri incorecte şi a neschimbării la timp a scutecelor, ceea ce determină apariţia unei iritaţii, mai ales în zona fesieră.

Pentru tratarea ei, nu este indicată folosirea pudrei de talc, pentru a evita o eventuală pneumonie prin aspiraţie. Cea mai potrivită, conform medicilor, este crema pe bază de oxid de zinc, asociată, în cazul unei suprainfectări, cu unguente cu antibiotic, cu antifungice şi cu antiinflamatorii.

"Pielea nou-născutului şi a sugarului este foarte sensibilă la acţiunea unor factori de agresiune la care este expusă. În cazul bebeluşilor, este important să se ţină seama de efectul cumulativ al substanţelor toxice prezente în produsele cosmetice.

De aceea, este foarte importantă alegerea unor produse cosmetice adecvate (spumante de baie, săpunuri, lapte, creme, pudre, ape de toaletă, şampoane)! Este recomandat să vă adresaţi unui medic dermatolog, mai ales când este vorba despre pielea sensibilă a copilului.

Cele mai bune sunt produsele dermatocosmetice, pe care le găsiţi în farmacii, ele respectând normele Uniunii Europene. Produsele pentru copii trebuie să aibă un număr cât mai mic de ingrediente", spune medicul dermatolog Oana Clătici.