Aşa combaţi paraziţii intestinali!

2 jpg jpeg

Seminţele de dovleac

Contra teniei şi a ascarizilor, poţi lua un amestec de seminţe de dovleac cu miere şi lapte astfel: zdrobeşti sau macini un kilogram de seminţe de dovleac crude, apoi le amesteci cu o jumătate de kilogram de miere şi 100 ml de lapte. Iei aceste leac în 3 reprize în următoarele 3 ore, urmat de 3 linguriţe de ulei de ricin.

Lămâia

Dacă foloseşti lămâie la gătit, nu arunca seminţele sau coaja. Rade coaja unei lămâi şi zdrobeşte-i seminţele, apoi lasă-le la macerat 2 ore într-o cană cu apă clocotită. La final, pune 3 linguriţe de miere, amestecă, strecoară şi bea maceratul înainte de culcare.

Morcovii

Pentru combatarea teniei şi a oxiurilor sunt recomandaţi morcovi raşi. Timp de 7-8 zile, rade în fiecare dimineaţă un morcov şi mănâncă-l pe stomacul gol, cu câteva minute înainte de micul-dejun.

Migdalele

Au efect antiparazitar, calmează iritaţiile intestinale şi stopează dezvoltarea paraziţilor intesinali. Aceste efecte se datorează concentraţiei mari de acizi graşi din migdale.

Cimbrul

Una dintre ierburile cele mai bune pentru stimularea timusului, o glandă de care depinde buna funcţionare a sistemului imunitar, este cimbrul. Uleiul de cimbru opreşte dezvoltarea paraziţilor din tractul intestinal.

Poţi folosi cimbrul şi sub formă de tinctură, în combinaţie cu tinctură de pelin şi levănţică, în părţi egale. Din acest amestec iei o linguriţă diluată cu puţină apă, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Pentru a fi eficientă, cura trebuie urmată pe o perioadă de 14 zile.

Oregano

Uleiul de oregano conţine antioxidanţi care reduc efectul radicalilor liberi, acţionează contra paraziţilor intestinali, este antiviral, antibacterian şi antifungic.

Cuişoarele

Uleiul esenţial de cuişoare este cunoscut pentru capacitatea de a distruge ouăle paraziţilor intestinali din corp. Cuişoarele au acţiune antibacteriană, antifungică şi antivirală.

Rodia

Coaja copacului de rodie este folosită în bolile digestive ca diareea sau dezinterie. Fructul elimină paraziţii intersinali, fiind astringent.

Usturoiul

Te protejează de paraziţi, bacterii, fungi. De asemenea, stimulează corpul să elimine metalele grele.