Când te hotărăşti să scapi de kilogramele în plus, cea mai la-ndemână soluţie ­este dieta-fulger. Dar este şi cea mai sănătoasă?

Din păcate, kilogramele se întorc tot atât de repede şi de multe ori mai aduc şi alte „prietene“ cu ele.

Alexandra, o cititoare din Alba Iulia, ştie acest lucru. Aşa că şi-a propus să slăbească sănătos, puţin, încet, dar sigur.

A slăbit respectând ce a învăţat la anatomie

Ca noi toţi, Alexandra a învăţat la orele de anatomie că „tot ce mâncăm se transformă în energie şi surplusul în ţesut adipos, pentru a avea rezerve mai târziu“.

Aşa că a urmat acest principiu şi şi‑a construit un meniu pe placul ei, bogat în nutrienţi şi în ­fibre, însă cu un număr limitat de calorii.

„Puteam mânca aproape orice, dar nu trebuia să depăşesc 1.500 de calorii pe zi. Desigur, puteam să mănânc şi ciocolată toată ziua, până se împlinea numărul de calorii, dar nu merita, pentru că imediat îmi era foame“, spune cititoarea noastră.

Fără prăjeli, dulciuri ori fast-food

A doua regulă importantă impusă de Alexandra este: Mănâncă sănătos! „Pentru că nu am vrut doar să slăbesc, ci să slăbesc sănătos. Aşa că am evitat anumite alimente, cum ar fi: pâinea (mâncam maximum o felie pe zi), alimente prăjite în ulei, dulciuri, produse ­fast-food, chipsuri, bruschete de pâine, supe la plic, mezeluri, produse de patiserie, sucuri etc.)“, continuă Alexandra, care a reuşit să dea jos 16 kilograme în doar cinci luni.

Meniul unei zile arăta astfel: „Dimineaţa mâncam o felie de pâine, un ou fiert, peşte, legume, iaurt, dar bineînţeles că nu toate odată. După-amiază, de obicei preferam o ciorbă cu orice, iar seara, până în ora 17.00, mă delectam cu o salată, un iaurt, lapte cu ce­reale sau peşte.

Mi-am conceput meniul în aşa fel încât să nu depăşească numărul de calorii stabilit şi să nu mănânc nimic după ora 17.00. Puteam bea apă la discreţie şi ceai neîndulcit“, povesteşte tânăra de 21 de ani.

E uşor să slăbeşti, greu e să te menţii

Este şi părerea Alexandrei, ­care consideră că procesul de slăbire nu e atât de dificil, „în comparaţie cu menţinerea la greutatea «ideal㻓.

Înainte: 70 kg

După: 54 kg

Câştigă CU POVESTEA TA! 1 x kit de slăbit

Trimite-ne povestea ta despre cum ai reuşit să slăbeşti şi te premiem.

Ne poţi trimite e-mail pe adresa [email protected], în care ataşezi şi poze de dinainte şi după ce ai slăbit.

Alexandra a câştigat 3 produse pentru controlul greutăţii din gama Daphne de la Fares.