Mai ales în această perioadă, când ne schimbăm obiceiurile alimentare, este posibil să avem arsuri la stomac. Iată pe ce plante poţi miza în această situaţie!

Salcâmul are efect calmant

Atunci când ai arsuri, în locul calmantelor din farmacie, poţi apela cu încredere la remediile din muşeţel.

Prepari infuzia din muşeţel adăugând o lingură de flori la o cană cu apă clocotită.

Lasă cana acoperită timp de 15 minute, după care poţi bea câte 2-3 căni pe zi.

Şi infuzia obţinută din salcâm este indicată pentru a calma aciditatea gastrică.

Adaugă o lingură de flori uscate de salcâm la o cană cu apă fierbinte, după care bea câte 3 căni de infuzie pe zi, timp de 1-2 săptămâni.

Pentru a scăpa de arsurile stomacale, mai poţi încerca şi sucul proaspăt de cartof, fie coaja pisată de ou, pe care le iei dimineaţa pe stomacul gol.

Mai poţi încerca sucul de aloe vera şi cel de morcov (ambele câte 2 linguriţe pe zi).

Obligeana, leacul bunicii pentru gastrită

Senzaţia de greaţă şi durerile abdominale sunt doar câteva dintre simptomele gastritei.

Preparatele din obligeană pot fi de ajutor, datorită acţiunii lor calmante şi cicatrizante.

Poţi prepara decoctul de obligeană adăugând o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită.

Lasă cana acoperită timp de 10 minute, după care strecori şi bei câte 2-3 căni pe zi, până la calmarea durerilor.

Pentru tratarea gastritei mai poţi încerca şi infuzia obţinută din 40 g de rădăcină de tătăneasă, 30 g flori de gălbenele, 20 g flori de sunătoare şi 10 g flori de coada-şoricelului.

Pune o lingură din acest amestec la o cană cu apă fierbinte, după care poţi bea câte 2-3 căni pe zi, între mesele principale.

Mai poţi încerca merele (rade două mere şi consumă-le ca atare) sau sucul proaspăt de varză albă.

Ghimbirul combate ulcerul

Dacă ai de ceva timp dureri în capul pieptului, care cresc treptat în intensitate imediat după ce ai servit masa, există posibilitatea să suferi de ulcer gastric.

Preparatele obţinute din coada-calului sunt recomandate de fitoterapeuţi pentru tratarea ulcerului.

Pentru a prepara decoctul, pune 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită şi las-o acoperită timp de 10 minute.

După ce strecori, poţi bea câte 2 căni de decoct pe zi, timp de 1-2 săptămâni.

Şi ghimbirul este un remediu eficient în tratarea ulcerului gastric.

Pune o linguriţă de rădăcină de ghimbir măcinată la 1 litru de apă şi fierbe amestecul timp de 30 de minute.

După ce s-a răcit, strecoară şi îndulceşte cu zahăr, după gust.

Bea câte 4 pahare pe zi, în timpul mesei, fie după masă.

Mai poţi încerca sucul de cartofi (stoarce sucul din mai mulţi cartofi bine spălaţi, cu coajă şi bea de două ori pe zi câte un pahar) sau infuzia de frunze de zmeur (2 linguriţe de frunze uscate la o cană cu apă fierbinte).

Info: Pulberea de lemn-dulce este remediu cicatrizant în ulcer.