Ardeiul iute îţi reduce nivelul colesterolului

1 2 jpg jpeg

În trecut, răcelile de tipul durerilor de gât, guturai, tuse şi, uneori, durerile de spate puteau fi combătute cu diferite amestecuri realizate pe bază de ardei iute.

Consumul de ardei iute combate cancerul, stimulează pancreasul şi ajută la funcţionarea plămânlor. Are şi acţiune antiseptic, diaforetică şi stimulantă a secreţiilor gastrice.

Acţiunea principală rămâne cea a tratamentelor simptomatice, atât la adulţi cât şi la copii, în spasmele şi durerile musculare din zona umerilor, braţelor şi a coloanei vertebrale, pentru tratarea artritelor, reumatismului, nevralgiilor.

Bun pentru inimă

Ardeiul iute reduce nivelul colesterolului din sânge, a trigliceridelor şi agregarea plachetară, crescând în acelaşi timp capacitatea organismului de a dizolva fibrin. Persoanele care consumă ardei iute, au şanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonară.

Te scapă de kilogramele în plus

Dacă vei începe să consumi ardei iute în mâncăruri,vei observa că pofta pentru dulce va dispărea. Capsaicina face posibilă o slăbire naturală, cu o mulţime de efecte benefice asupra întregului organism. Arderea grăsimilor se face rapid pe întreg corpul, în special, în zona abdomenului.

Capsaicina reduce şi riscul de cancer, are efect anti-microbian ajutând organismul să reziste la anumite infecţii, reduce durerea, creşte imunitatea şi reglează digestia.

Tinctura de ardei iute stimulează creşterea părului

Pentru uz intern, tinctura se pregăteşte din 10 g fructe uscate la 100 ml alcool de 70 grade. Ca stimulant gastric, se iau 10-20 picături în puţină apă cu 15 minute înainte de mâncare. Pentru cura de dezintoxicare alcoolică sunt necesare 50-60 picături luate cu puţină apă sau ceai, de mai multe ori pe zi.

Extern, se prepară o tinctură din 20 g fructe la 100 ml alcool de 60-70 grade cu care se fac frecţii. Cu această tinctură se poate îmbiba o bucată de vată, iar după uscare, se aplică pe locul dureros cu ajutorul unui bangaj elastic.

Află AICI ce alimente îţi cresc speranţa de viaţă

Tot extern, pentru stimularea creşterii părului, se prepară o tinctură din părţi egale de ardei iute, rădăcină de brusture şi rădăcină de urzică, în alcool de 60-70 grade, cu care se fricţionează rădăcina părului ferind ochii.