Astăzi este marcată Ziua Mondială a Sclerozei Multiple, ocazie cu care se desfăşoară mai multe acţiuni de conştientizare a acestei boli. În lume, peste două milioane de persoane suferă de scleroză multiplă, numită şi „boala cu o mie de feţe”.

În ţara noastră, Societatea de Scleroză Multiplă din România organizează diverse activităţi de conştientizare şi informare în 13 oraşe, printre care Bucureşti, Constanţa, Târgovişte, Sibiu şi Timişoara. La nivel mondial, campania se desfăşoară în peste 70 de ţări.

Tema centrală a campaniei de anul acesta este „Trăind cu scleroza multiplă”. Pentru o mai bună informare cu privire la această boală, Federaţia Internaţională de Scleroză Multiplă (FISM) lansează site-ul „1000 de feţe ale sclerozei multiple” - http://www.worldmsday.org/1000-faces/what-am-i, se anunţă într-un comunicat al Societăţii de Scleroză Multiplă din România.

Scleroza multiplă este o boală neurologică, iar simptomele ei debutează, în general, la persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 31 de ani. Printre semnele acestei boli se numără spasmele musculare, tulburările de vedere şi încetinirea vorbirii.

Femeile au un risc de două ori mai mare de a suferi de scleroză multiplă. Nu se ştie ce anume cauzează boala şi nu există un tratament care să ducă la vindecare. Există însă terapii care cresc calitatea vieţii persoanei afectate.