A fost finalizată şi lansată prima aplicaţie mobilă special destinată copiilor şi adolescenţilor bolnavi de cancer din România, cu vârsta între 6 şi 15 ani, care se află în tratament activ sau care sunt înregistraţi în evidenţa unui medic de specialitate cu un astfel de diagnostic.

Aplicaţia mobilă, dezvoltată cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, însumează experienţa acumulată de Asociaţia Little People pe parcursul a 20 de ani.

Este vorba despre o interfaţă dinamică şi interactivă a programului zilnic de suport al pacienţilor „Nu Mi-e Frică!“, care a fost implementată pentru început în secţia de oncopediatrie a Institutului Oncologic „Prof. Dr. I. Chiricuţă“ din Cluj Napoca, pentru a fi ulterior extinsă în opt secţii de oncopeditrie din toată ţara.

Datele obţinute în urma folosirii aplicaţiei vor oferi specialiştilor Asociaţiei Little People informaţii extrem de importante despre provocările prin care trece fiecare pacient de-a lungul tratamentului.

Va fi astfel posibilă personalizarea şi implicit eficientizarea activităţilor terapeutice astfel încât copiii şi adolescenţii afectaţi de cancer să obţină mai multe informaţii despre experienţa bolii şi să înţeleagă şi să accepte necesitatea tratamentului.

Aplicaţia „Leul Curajos” este disponibilă doar pentru pacienţii oncopediatrie şi poate fi descărcată în mod gratuit din Magazinul Google Play şi din App Store (disponibil in curând, pentru utilizatorii de terminale cu sistem de operare iOS).