Comanzi porţii mari de mâncare şi nu reuşeşti să te saturi doar cu un singur baton de ciocolată? Deşi ai putea să dai vina pe apetitul alimentar mult prea mare, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că senzaţia de foame continuă poate apărea ca urmare a tulburărilor hormonale.

Rezultatele studiului au arătat că nivelul redus al hormonului cunoscut sub numele de peptide-1 (GLP-1) poate favoriza apariţia poftei de alimente bogate în grăsimi, dar şi consumarea acestor alimente din plăcere şi nu din cauza senzaţiei de foame.

După ce au realiat mai multe analize în laborator, specialiştii au observat nivelul redus al hormonului GLP-1, dar şi preferinţa cobailor pentru alimente nesănătoase.

În schimb, atunci când cobaii aveau un nivel echilibrat al acestui hormon şi apetitul lor era în limite normale.

Cercetătorii susţin că hormonul GLP-1 poate influenţa conexiunea dintre neuroni şi comportamentul pe care îl avem, inclusiv cel alimentar.

„Am ajuns la concluzia că deficienţa unui anumit hormon ne poate influenţa apetitul alimentar, dar şi preferinţa pentru o anumite categorie de preparate, cum sunt cele bogate în grăsimi. Dacă reuşim să înţelegem cum funcţionează acest hormon, atunci o să putem să intervenim şi în ceea ce priveşte apetitul alimentar mult prea ridicat“, a precizat Vincent Mirabella, doctorand la Universitatea Rutgers din SUA.