Din momentul în care apendicele se inflamează, poate dura foarte puţin până când se infectează şi se poate sparge. O astfel de situaţie poate să-ţi ameninţe viaţa şi va trebui să mergi de urgenţă la spital. Iată care sunt semnele că apendicita îţi creează probleme.

 

Apendicita poate da durere, febră, vomă

Simptomele apendicitei depind de fiecare individ în parte, fiind diferite chiar şi în funcţie de vârsta persoanei, dar simptomul prezent la toată lumea este durerea apăruta brusc, semn al inflamaţiei la nivelul apendicelui.  Durerea se simte în abdomen, în jurul buricului şi se accentuează dacă tuşeşti, mergi sau faci mişcări bruşte.

Febra poate ajunge la 38,5 grade, dar pe măsură ce infecţia progresează, temeratura creşte şi începi să ai frisoane. Acestea sunt însoţite de greaţă şi de vomă.

Şi problemele digestive anunţă apendicita

Tulburările digestive precum constipaţia sau diareea pot însoţi apendicita pentru că sistemul digestiv este complet dat peste cap iar balonarea este şi ea prezentă.

Când apendicele se rupe, ai peritonită

Când apendicele se perforează şi se rupe, infecţia se poate răspândi în tot abdomenul. Afecţiunea se numeşte periotnită şi este o complicaţie extrem de periculoasă fiindcă îţi pune viaţa în pericol. În această situaţie se intervine chirurgical pentru a scoate apendicele rupt şi a curăţa abdomenul, altfel răspândirea infecţiei în corp produce consecinţe fatale.