Apa salină vindecă mai repede rănile şi ulceraţiile

1 2 jpg jpeg

Aici nu este vorba despre apa de mare, ci despre despre apa cu sare de mare purificată. Aceasta se găseşte sub denumirea de apă salină sau soluţie salină şi este sterilă.

Tratarea rănilor

Cu toate că bacteriile din zona rănii intră în contact cu sarea nu se mai multiplică. Specialiştii spun că, dacă te-ai lovit şi ai o ulceraţie la nivelul pielii, nu este recomandat să faci baie în mare, deoarece aceasta poate conţine bacterii ca Stafilococul auriu. Pentru acest tip de bacterie, sarea reprezintă un teren propice pentru înmulţirea ei. Cel mai bine e să mergi să cumperi o bucăţică de sare de la salină sau să-ţi prepari singur acasă o soluţie din apă şi 1 linguriţă de sare grunjoasă sau de Himalaya. Soluţie este acel lichid concentrat. Sarea nu se pune pe rana deschisă.

Remediu contra rinitelor

Sarea conţine o substanţă numită clorură de sodiu. Soluţia de mai sus are diferite întrebuinţări: eliberează căile nazale, curăţă inciziile efectuate în timpul operaţiilor chirurgicale. De ceva vreme este folosită ca antibacterian şi antimicrobian de cei care şi-au prins piercing-uri. Soluţia salină se găseşte şi la magazinele de produse naturiste şi farmacii şi se recomandă în rinite şi sinuzite.

Truc

Foloseşte apa sărată sub formă de aerosoli pentru a preveni şi trata rinitele alergice, sinuzitele, virozele, bronşita cronică.

Combate inflamaţia

Clorura de sodiu, substanţa chimică din sare, când intră în contact cu organismul favorizează eliminarea lichidelor din celule. Dacă în acest lichid se găseau bacterii nocive, clorura de sodiu va ajuta la eliminarea acestora. Prin acest proces, rana se va curăţa şi se va reduce inflamaţia.

Pont

Pentru a trata reumatismul, durerile articulare şi problemele ginecologice vizitează salinele din România.

Tratează ulceraţiile de la nivelul gurii

Dacă ai în cavitatea bucală o bubiţă care te deranjează, poţi încerca un remediu cu apă sărată. Pui o linguriţă de sare în 250 ml de apă şi începi să-ţi clăteşti gura. Nu e obligatoriu ca apa să fie caldă. Aceasta ajută doar ca sarea să se topească mai repede. Leacul este indicat pentru igiena gurii, deoarece alcalinizează pH-ul sau creşte nivelul său, şi astfel, împiedică înmulţirea bacteriilor.

Ştiai că...

...popoarele antice, egiptenii, grecii şi romanii foloseau acest leac pentru tratarea durerilor de gât, a rănilor şi a iritaţiilor apărute la nivelul pielii?

Apa sole

Atenţie! Nu bea apă sărată din mare, căci te deshidratează. În schimb, poţi bea apă sole, pentru că este tonică, scade tensiunea, reduce zahărul din sânge şi durerile musculare, după cum explică thealternativedaily.com.

Apa sole (a se citi solei) este un amestec bogat în substanţe minerale provenite de la sarea nerafinată şi apă. Această băutură ajută organismul să se autoregleze şi să se autovindece.

Cum o prepari

Umpli un borcan pe sfert cu sare de mare, cu sare de Himalaya sau cu sare grunjoasă. Restul borcanului îl umpli cu apă filtrată. Laşi 2 degete distanţă la suprafaţă. Pui un capac de plastic. Agiţi recipientul şi laşi să stea aşa 24 de ore. Dacă sarea s-a dizolvat, mai adaugă puţin. Atunci când sarea nu se mai dizolvă înseamnă că e gata apa sole. Are proprietăţi antibacteriene şi combate fungii.

Bea dimineaţa o cană de 250 ml apa filtrată (la temperatura camerei sau călduţă) cu o linguriţă de apă sole. Astfel vei avea o digestie mai bună, un somn odihnitor, oasele se vor întări datorită mineralelor din sare, iar pielea se va hidrata.