Apa de orez: Iată la ce o poţi folosi!

1 2 jpg jpeg

Apa de orez sau Kanji, cum i se mai spune, se prepară prin fierberea orezului într-o cantitate mare de apă (de 3 - 4 ori mai mult decât este necesar atunci când îl găteşti), după care se strecoară zeama, pentru a fi separată de boabe. Această apă are multe beneficii medicinale şi poate fi consumată sau aplicată local pentru a trata diverse probleme de piele şi de sănătate. Arsuri solare Apa de orez este răcoritoare, face minuni pe pielea arsă de soare şi reduce inflamaţiile. Pune o mână de orez într-o bucată de pânză, leag-o şi scald-o apoi în apă, pentru jumătate de oră. Ulterior te poţi spăla cu apa respectivă sau o poţi pune într-un pulverizator şi te stropeşti ori de câte ori simţi nevoia. Constipaţie Conţinutul de fibre din apa de orez ajută intestinul să se elibere, în timp ce amidonul ajută la dezvoltarea bacteriilor bune din stomac, ţinându-te, astfel, departe de constipaţie. Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro