Cunoscut şi sub denumirea de „elixirul tinereţii”, lăptişorul de matcă are efecte extraordinare atât în bolile degenerative ce afectează sistemul nervos, cât şi în susţinerea imunităţii organismului pe toată perioada anului.

Specialiştii în nutriţie consideră că acest produs este unul dintre cele mai puternice stimulatoare ale celulelor stem, având un rol important în regenerarea organismului.
Cercetătorii japonezi afirmă despre lăptişorul de matcă că nu are efecte secundare şi că acesta a fost folosit în unele cazuri inclusiv pentru a trata cancerul cu succes.

Un supliment alimentar eficient mai ales pentru regenerarea şi detoxifierea celulelor organismului, îmbunătăţind funcţiile metabolice şi starea generală a organismului din cauză că odată consumat acesta transmite energie către glanda pituitară şi către glandele suprarenale, fiind astfel un bun remediu antidepresiv.

„Printre efectele remarcabile ale curelor cu lăptişor de matcă amintim: longevitate, refacerea celulelor nervoase, efect antitumoral (atât profilactic, cât şi terapeutic), vitalitate, fortifierea sistemului imunitar, epuizare fizică şi intelectuală, reglator hormonal, tratarea infertilităţii, echilibrant emoţional, mental şi fizic, excelent tonic nervos, tratarea anemiei – prin stimularea producerii de globule roşii, antioxidant”, explică Marian Grigore, specialist în apifitoterapie.

Află cum te poate afecta bacteria E. Coli AICI

Are proprietăţi antibiotice

Datorită substanţelor pe care le conţine, acesta se bucură de proprietăţi antibiotice şi antiseptice fiind un real folos în tratarea dar şi prevenirea anumitor infecţii mai ales cele cu bacilul Koch, responsabil de apariţia tuberculozei, dar şi de bacteria E. Coli care poate fi cauza enterocolitei.

Nici stafilococlul auriu nu rezistă în faţa antibioticului natural. În plus acesta susţine buna funcţionare a sistemului imunitar, fiind recomandat şi în stări de astenie, refacere după boală, perioada post operatorie sau după un efort fizic intens.

Ia-l dimineaţa, pe nemâncate!

În cazul în care alimentaţia ta este deficitară sau te confrunţi cu o stare generală slăbită, anxietate sau depresie, lăptişorul de matcă este un ajutor ideal. În ciuda virtuţilor sale este bine să nu îl consumi decât dimineaţa, deoarece după prima parte a zilei poate fi responsabil pentru noaptea albă, furnizând o cantitate mare de energie organismului.

Întârzie albirea părului

Datorită conţinutului său bogat de vitamine şi minerale, lăptişorul de matcă este un adjuvant în tratamentele cosmetice şi în cazul în care doreşti să întârzii efectele îmbătrânirii, precum albirea părului.

Dacă te confrunţi cu această problemă trebuie să îl aplici intern, dimineaţa sublingul câte o linguriţă, în felul acesta va reduce seboreea excesivă şi va împiedica albirea prematură a părului.

Dacă problema ta este căderea excesivă a firelor de păr atunci este bine să îl amesteci cu miere de albine câte o linguriţă din fiecare şi să îl administrzi dimineaţa pe stomacul gol.

Ajută la o vindecare rapidă a organismului

Problema colesterolului crescut va deveni o amintire cu aceast produs, are acţiuni benefice asupra sistemului cardiac, psihoc şi accelerează vindecarea inflamaţiilor responsabile cu durerile reumatice. Ba mai mult este de un real folos în procesul de vindecare a rănilor dar şi a oaselor ce au fost lezate.

Consultă medicul specialist!

În general se recomandă o cură de 3 luni în care în fiecare dimineaţă să administrezi o linguriţă de lăptişor de matcă pe stomacul gol.

Pentru că fiecare organism reacţionează într-un mod diferit, evită să iei tratamente după ureche şi consultă medicul specialist pentru a afla ce tratatment naturist este cel mai indicat pentru starea ta de sănătate.