Pacienţii care suferă de apendicită ajung în cele mai multe cazuri pe masa de operaţie, pentru îndepărtarea apendicului. Potrivit rezultatelor ultimului studiu în domeniu, intervenţia chirurgicală va putea fi înlocuită, în primă fază, cu o schemă de tratament pe bază de antibiotice.

Din cercetările oamenilor de ştiinţă britanici s-a descoperit că antibioticele ar putea preveni complicaţiile ca spargerea apendicului, dacă boala este identificată din timp.

Antibioticele pot constitui în cazul apendicitei acute un tratament eficient, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Nottingham (Marea Britanie).

În cadrul studiului, pacienţii care au fost trataţi cu antibiotice nu au prezentat niciun risc să se spargă apendicele. În cazul persoanelor care au fost supuse intervenţiilor chirurgicale însă, riscul să apară alte complicaţii cum sunt infecţiile după operaţie a crescut la 31%.

Deşi concluziile arată că antibioticele sunt eficiente în tratamentul apendicitiei acute, oamenii de ştiinţă spun că sunt necesare studii ulterioare pentru reconfirmarea rezultatelor. Acestea au fost publicate în Jurnalul Medical Britanic.