Ananasul este unul dintre cele mai cunoscute fructe din lume, consumat pentru gustul delicios şi dulce, făcând parte din multe deserturi şi mâncăruri tradiţionale din zonele tropicale.

Alimentul originar din America de Sud se numără printe cele mai sănătoase din lume datorită compoziţiei nutritive unice şi a proprietăţilor surprinzătoare pe care le are asupra sănătăţii.

- Corectează problemele digestive

Un compus unic al anansului, bromalina, este o enzimă digestivă care ajută stomacul să proceseze carnea şi mâncarea bogată în carbohidraţi. Bromalina, de altfel, are mai multe roluri, ajută şi la normalizarea tranzitului intestinal, sprijină procesul metabolic şi elimină balonarea. Efectele bromalinei sunt intensificate dacă alegem să consumăm anansul proaspăt, ca desert sau gustare între mese. Expunerea la căldură afectează conţinutul enzimatic al ananasului, implicit şi capacităţile bromalinei.

- Te ajută dacă suferi de sinuzită

Având enzime esenţiale şi o cantitate ridicată de vitamina C (100gr de ananas oferă 100% din necesarul zilnic de vitamina C), fructul sprijină persoanele care se confruntă cu afecţiuni ale sinusurilor, sprijinind imunitatea. Citeşte mai multe AICI