Trecută prin lupta cu COVID-19, actriţa Alyssa Milano vorbeşte despre consecineţele bolii şi arată într-un clip video cum părul a început să-i cadă.

Actriţa Alyssa Milano a vorbit despre lupta pe care a dus-o ca urmare a infecţiei cu noul coronavirus şi spune că acum se confruntă cu căderea părului ca urmare a bolii. Într-un videoclip postat duminică pe Twitter, Milano şi-a periat părul pentru a le arăta internauţilor cum îi cad şuviţe întregi, scrie mediafax.ro

„M-am gândit să vă arăt ce face Covid-19 cu părul vostru. Vă rog să luaţi acest lucru în serios", a scris Milano alături de video. Actriţa nu este singura persoană care a raportat căderea părului în urma COVID-19.

Deşi nu este un simptom pe lista oficială a autorităţilor, un sondaj recent arată că aproximativ 26% dintre persoanele simptomatice s-au confruntat cu căderi ale părului, scrie CNBC News. Cercetătorii au descoperit ca "simptomele COVID-19 pe termen lung” sunt mult mai numeroase decât cele listate în prezent de autorităţi.

 Dr. Shilpi Khetarpal, dermatolog la Clinica Cleveland, a declarat că au existat un număr crescut de date privind căderea părului în cazul pacienţilor care au suferit de COVID-19. „În general, există un decalaj de două până la trei luni între un eveniment stresant şi debutul căderii părului, motiv pentru care vedem aceşti pacienţi acum, la câteva săptămâni după ce simptomele COVID-19 au trecut", a explicat Khetarpal.