Alungă durerile în gât cu extracte din plante

1 2 jpg jpeg

Răşina de brad te scapă şi de tuse

De la primele simptome de răceală, ia tinctură de brad pentru calmarea durerilor de gât şi a tusei productive. Acţionează ca antiinflamator, antiseptic respirator, expectorant, te apără de microorganismele patogene şi-ţi creşte imunitatea. Pe o durată de 3-5 zile, ia câte o linguriţă de preparat de răşină de brad cu puţină miere, de 3-4 ori pe zi.

Ghimbirul scade intensitatea durerii

Când durerea în gât devine insuportabilă, prepară o infuzie de plante şi cât este călduţă, pune în ea o linguriţă de extract de ghimbir şi fă gargară cu ea de 3 ori pe zi. Leacul este recomandat în afecţiuni respiratorii, răceli, gripe, dar şi în tulburări de apetit, indigestie, rău de mişcare, astenie. În loc de infuzie, poţi folosi şi un pahar de apă la temperatura camerei.

Citeşte şi: Cât şi cum iei antibiotice

Mugurii de plop au efect antiinflamator

Din prima zi în care începe să te doară gâtul, combină 4 linguriţe de tinctură de muguri de plop şi o lingură cu miere. Din acest amestec ia câte o linguriţă din oră în oră de-a lungul zilei. Repetă şi în ziua următoare procedura sau atâta timp cât durerea persistă.

Pont

Remediul de mai sus este util şi în caz de tuse.

Echinacea întăreşte imunitatea

Extractul hidroalcoolic de echinacea are efecte benefice în caz de răceală cu dureri de gât, răguşeală, gripă, laringită, amigdalită, faringită. Ia din 2 în 2 ore câte o linguriţă de tinctură de echinacea amestecată cu puţină apă sau ceai. Repetă şi a doua zi, apoi redu doza la 2 linguriţe pe zi, până la însănătoşire. Dacă ai alergie la flori sau dacă urmezi un tratament antimicotic, alege un alt tip de tinctură, pentru că aceasta îţi este contraindicată.