Alunele de pădure ne scapă de anemie

1 2 jpg jpeg

Alunele se consumă proaspete, uşor prăjite şi sărate sau prelucrate în diferite produse de cofetărie. Ca medicament, alunele trebuie consumate crude, neprăjite şi nesărate. Deoarece au un conţinut foarte redus de hidraţi de carbon, alunele pot fi consumate de diabetici fără teamă.

Sunt bogate în vitamine

Fructele sunt bogate în vitamine, precum A şi B. Conţin şi vitamina D, substanţă care contribuie la menţinerea nivelurilor normale de calciu şi fosfor în sânge. Deficienţa de vitamina D cauzează o serie de boli ale oaselor. De aceea, nutriţioniştii recomandă alunele de pădure copiilor anemici, tinerilor în creştere sau persoanelor vârstnice.

Stimulează sistemul nervos

Oferă organismului energie, datorită conţinutului de grăsimi, magneziu, potasiu şi proteine. Mai mult, consumate zilnic alunele de pădure îmbunătăţesc performanţa intelectuală, stimulând sistemul nervos, întăresc şi sistemul imunitar şi ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Menţin pielea fermă

Datorită conţinutului de vitamina E şi a acidului linoleic, alunele de pădure sunt ideale pentru menţinerea fermităţii şi tinereţii pielii.