Consumul de lapte dimineaţa poate reduce nivelul de glucoză din sânge pe parcursul zilei, ceea ce ar putea aduce beneficii celor ce suferă de diabet zaharat de tip 2, au descoperit noi cercetări.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Dairy Science, consumul unei băuturi bogate în proteine din lapte la micul dejun poate de asemenea reduce riscul de obezitate prin reducerea apetitului până la masa de prânz.

Autorul principal al studiului, dr. Douglas Goff, de la Universitatea din Guelph, a declarat că descoperirile ar putea fi esenţiale în tratarea bolilor prin dietă.

”Acest studiu confirmă importanţa laptelui la micul dejun pentru a ajuta la digestia mai lentă a carbohidraţilor şi la scăderea nivelului de zahăr din sânge . Nutriţioniştii au subliniat întotdeauna importanţa unui mic dejun sănătos iar acest studiu ar trebui să încurajeze consumatorii să includă şi laptele la masa de dimineaţă" a explicat medicul.