Bărbaţii care obişnuiesc să consume câte o mână de nuci în fiecare zi sunt mai puţin predispuşi cancerului de prostată, potrivit unei cercetări recente.

În urma unui studiu realizat pe cobai, specialiştii au ajuns la concluzia că nucile, dar şi uleiul de nuci pot ajuta la scăderea tumorilor cancerose de la nivelul prostatei.

De asemenea, rezultatele recentei analize au arătat că substanţele din nuci favorizează reducerea nivelul mare de colesterol ,,rău” şi previne apariţia diabetului.

În urma cercetării realizate pe cobai, oamenii de ştiinţă au observat că introducerea nucilor în alimentaţie poate reduce nivelul hormonului IGF-1, implicat atât în dezvoltarea cancerului de prostată, cât şi a celui de sân.

,,Nucile sunt exemplu perfect de aliment-medicament. Deşi sunt bogate în grăsimi, chiar acizii graşi din conţinut sunt cei care previn cancerul de prostată”, a afirmat Paul Davis, profesor la Universitatea din California, SUA.

Specialiştii susţin că nu numai acizii graşi Omega-3 din conţinut aduc beneficii sănătăţii, ci şi celelalte substanţe din fructele oleaginoase.

Concluziile studiului au fost publicate în ,,Journal of Medicinal Food”.