Persoanele care obişnuiesc să consume rar carne au un risc mai redus de a fi diagnosticate cu cancer colorectal, potrivit ultimului studiu în domeniu.

Mai mult, oamenii de ştiinţă sunt de părere că vegetarieni sunt mult mai protejaţi împotriva acestui tip de cancer.

După ce au realizat o cercetare la care au participat câteva mii de persoane (care consumau orice fel de aliment, vegetarieni care consumau lactate, vegetarieni care mâncau şi peşte, semi-vegetarieni), specialiştii au observat că riscul de cancer colorectal s-a redus, dar în proporţii diferite.

Mai exact, la cei care aveau o dietă vegetariană s-a diminuat cu 20%, în timp ce la vegetarienii care consumau şi peşte s-a redus cu 43%.

Concluzia specialiştilor a fost că acizii graşi Omega-3 pe care organismul îi asimilează în urma unei diete bogate în peşte oferă şi protecţie împotriva cancerului colorectal.

,,Se ştie că alimentaţia care include multe produse cu carne poate favoriza apariţia cancerului colorectal. În schimb, înlocuirea cărnii cu peşte, fructe de mare face ca riscul de dezvoltare a bolii să se reducă”, a afirmat Michael J. Orlich, autorul studiului.

Rezultatele studiului au fost publicate în Jurnalul Medical ,,JAMA Internal Medicine”.