Alimentul care protejează împotriva cancerului de sân

1 2 jpg jpeg

Bine de ştiut este că şi alte fructe şi legume care conţin o cantitate mare din acelaşi pigment, cunoscut sub numele de betacaroten, au efecte similare ca şi morcovii.

Printre acestea se numără spanacul, ardeii graşi roşii şi fructele de mango. Specialiştii susţin că morcovii, incluşi în alimentaţia femeilor, ajută la prevenirea apariţiei cancerului de sân, dar şi a altor forme care sunt des întâlnite la reprezentantele sexului feminin.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au analizat mai multe date medicale obţinute de la 1.500 de femei din Europa care erau diagnosticate cu cancer mamar, dar şi de la alte 1.500 care nu aveau probleme de sănătate majore.

În primă fază, specialiştii le-au analizat obiceiurile alimentare, apoi au verificat nivelul de betacaroten, de licopen şi de vitamina C din organism prin intermediul unor analize de sânge.

Astfel, rezultatele obţinute au evidenţiat că participantele care obişnuiau să consume mai des morcovi erau cu 40-60% mai puţin predispuse cancerului mamar.

De asemenea, voluntarele care sufereau de această formă de cancer aveau şi un nivel mai redus de betacaroten în organism.

„Nivelul ridicat de betacaroten din organism este asociat cu un risc mai mic de dezvoltare a tumorilor la nivel mamar. Consumul frecvent de morcovi este şi o bună modalitate de a pierde sănătos din kilogramele în plus“, a precizat Richard Berks, cercetător şef la Asociaţia de Caritate „Breast Cancer Now“.