Persoanele care obişnuiesc să mănânce carne roşie de mai mult de două ori pe săptămână au un risc mai ridicat să fie diagnosticate cu cancer, atenţionează specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

La această concluzie au ajuns cercetătorii după ce au examinat legătura dintre consumul frecvent de carne roşie (mai mult de 300 de grame pe săptămână) şi riscul de apariţie a cancerului.

În cadrul studiului, specialiştii au analizat în laborator mai multe monstre de carne roşie, gătite sub formă de friptură, pentru a vedea dacă un consum frecvent are un risc potenţial cancerigen.

Astfel, dintre cele 982 de substanţe analizate, specialiştii au descoperit că 117 erau cancerigene, 74 probabil cancerigene, iar 287 posibil cancerigene.

Cercetătorii atenţionează în privinţa consumului des de carne roşie, mai ales că şi studiile realizate în trecut au arătat că există o legătură între acest aliment şi riscul de dezvoltare a cancerului de colon.

„Înţelegem îngrijorarea producătorilor din industria cărnii, dar cu toate acestea este important ca persoanele să fie conştiente că există un risc în ceea ce priveşte consumul frecvent de carne roşie şi ce anume acesta presupune“, a afirmat purtătorul de cuvânt de la Agenţia Internaţională de Cercetări în Cancer.

Specialiştii suţin că persoanele trebuie să-şi limiteze consumul de carne procesată şi de carne roşie la cel mult 70 de grame pe zi.