În urma mai multor analize, oamenii de ştiinţă germani au aflat alimentul care ameliorează simptomele Parkinsonului si au ajuns la concluzia că ciocolata este alimentul care ajută la reducerea simptomelor specifice Parkinsonului.

La această concluzie au ajuns specialiştii de la Universitatea Tehnologică din Dresden (Germania) în urma unei cercetări la care au participat 50 de voluntari care sufereau de Parkinson.

Ciocolata - alimentul care amelioreaza simptomele Parkinsonului

Timp de o săptămână, aceştia au primit de două ori pe zi câte 50 de grame de ciocolată. Unul dintre grupuri a primit ciocolată albă care nu conţinea cacao, în timp ce celălalt a primit ciocolată amărui cu 85% cacao.

În cea de-a doua săptămână de cercetare, participanţii au primit celălalt sortiment de ciocolată. După ce au comparat simptomele voluntarilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că ciocolata care conţine mai multă cacao ajută la ameliorarea simptomelor Parkinsonului.

Explicaţia specialiştilor este una simplă: boala este provocată de pierderea celulelor nervoase din partea de creier care produce dopamină, substanţă ce ajută la controlarea mişcărilor corpului.

„Cacaua conţine compuşi cunoscuţi sub numele de feniletilamină, cei care favorizează eliberarea de dopamină în organism. De aceea ciocolata ajută la reducerea simtomelor specifice Parkinsonului“, au afirmat cercetătorii de la Universitatea Tehnologică din Dresden.