Nu mulţi ştiu cât de bună este mămăliga pentru organism. Aşa că, aceasta nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta. Iată câteva dintre numeroasele beneficii ale acestui aliment!

Mămăliga este o sursă minunată de vitaminele A, B, C, E, potasiu, magneziu sau fosfor.
Protejeaza ficatul
Recent, experţi nemţi în biologie celulară vegetală, de la Universitatea din Koln, au descoperit prezenţa în boabele de porumb a unor substanţe derivate ale acizilor arahidic şi palmitic, extrem de benefice pentru păstrarea sănătăţii a organismului.
Efectul detoxifiant al substanţelor din porumb uşurează efortul ficatului de neutralizare a substanţelor toxice, reducând considerabil riscul la insuficienţe şi ciroze hepatice.
Sunt şi alte studii care au demonstrat faptul că, la populaţiile care consumă zilnic mămăligă, incidenţa bolilor hepatice este de 10 ori mai mică, iar copiii au o dezvoltare mai bună.
Un leac excelent în caz de răceală
În caz de răceală, un leac „băbesc” eficient este cataplasma cu mămăligă. Iată ce presupune acest lucru: aşează un prosopel pe piept şi întide pe el un strat de mămăligă caldă, apoi iar un prosopel deasupra şi rămâi aşa în jur de 30 de minute. Astfel, se va ameliora bronşita, tusea sau gripa.
De asemenea, gastrita şi ulcerul sunt ameliorate de consumul de mămăligă călduţă, mălaiul având efect de reducere a acidităţii şi de calmare.
Scade riscul de infarct
Pe de altă parte, consumul de mămăligă reduce cantitatea de colesterol din organism, scăzând riscul de ateroscleroză şi de infarct.
Prelungeşte viaţa sexuală
Totodată, specialiştii spun că acest aliment reîmprospătează funcţiile sexuale, în special pe cele ale femeilor. S-au efectat cercetări asupra persoanelor care consumă mai des mămăligă şi s-a constatat faptul că 9% din femeile de peste 65 de ani au avut o activitate ovariană foarte intensă, manifestată prin prelungirea vieţii sexuale chiar şi după vârsta de 72 de ani.