Durerile de cap pot fi cauzate nu numai de oboseală sau de stres, ci şi de unele alimente. Săritul peste mese şi înfometarea pot duce la declanşarea migrenelor.

Migrenele apar, cel mai adesea, la persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani. Potrivit statisticilor, femeile sunt mai predispuse la migrene. Durerile pot fi însoţite de vărsături, stări de greaţă, sensibilitate la lumină şi la sunet, slăbiciune şi ameţeală.
Alcoolul te deshidratează
Alcoolul este asociat, deseori, cu durerile de cap. Acest lucru este pus pe seama tiraminei din alcool.
De asemenea, consumul de alcool determină deshidratarea organismului, care se manifestă şi prin dureri de cap. Şi sulfiţii din vinul roşu pot declanşa o migrenă.
Alimentele reci provoacă migrene
Alimentele foarte reci pot provoca migrene. Durerea poate fi intensă şi de scurtă durată.
De asemenea, această durere se poate produce şi în momentul expunerii bruşte la temperaturi scăzute. Alimentele reci precum apa cu gheaţă sau consumul constant de îngheţată produc dureri de cap care pot dura, de obicei, mai mult de 5 minute.
Carnea procesată conţine nitriţi
Alimentele care conţin carne procesată, precum cârnaţii, conservele, salamul, şunca pot declanşa dureri de cap, din cauza unor nitriţi care se găsesc în aceste cărnuri.
Află AICI ce efect are guma de mestecat asupra migrenelor!
Cofeina activează anumiţi receptori în creier
Cofeina activează anumiţi receptori în creier care pot cauza migrene. De asemenea, cofeina în exces poate să ducă la deshidratarea organismului, care poate fi un factor declanşator aldurerilor de cap. Bobul de cafea conţine substanţe chimice care sunt considerate psihotropice uşoare pentru om. Aceste substanţe sunt toxice în doze mari.
Bine de ştiut!
Fructele şi legumele conţin minerale esenţiale, precum magneziul, care ameliorează sau previne durerile de cap. Consumă aceste alimente pentru a asigura doza zilnică optimă de magneziu: seminţele de dovleac, spanacul, varza verde, soia, seminţele de susan, fasolea neagră, seminţele de floarea soarelui, avocado, bananele.