Iaurturile, cerealele şi diversele alimente pentru copii nu sunt chiar atât de sănătoase pe cât cred părinţii, susţin specialiştii Academiei Americane de Pediatrie. Unele alimente pot conţine mai mult zahăr decât dulciurile de care părinţii îşi feresc copiii.

Avertizările nutriţioniştilor vin pe fondul creşterii alarmante a incidenţei obezităţii în întreaga lume, o boală din ce în ce mai des întâlnită la vârste fragede. Principala cauză a obezităţii o reprezintă alimentaţia necorespunzătoare. Chiar dacă părinţii iau alimentele prezentate ca fiind „cele mai sănătoase”, de cele mai multe ori nu fac alegerea potrivită.

Tocmai de aceea, experţii în nutriţie recomandă studierea atentă a etichetelor produselor pentru copii. Astfel, părinţii ar evita să cumpere alimente cu o concentraţie de zahăr mai mare decât bomboanele sau prăjiturile. Pentru a da o savoare suplimentară alimentelor, producătorii adaugă o cantitate mare de zahăr, alegând, în schimb, să reducă din compoziţie fibrele, avertizează nutriţioniştii. Astfel, părinţii trebuie să studieze eticheta şi să nu aleagă produsele care au în compoziţie “îndulcitori”, ci pe cele cu “îndulcitori naturali”.

Citeşte continuarea articolului AICI!