Alimentele pe care trebuie să le consumăm pentru o inimă sănătoasă

1 2 jpg jpeg

Bolile de inimă sunt una dintre principalele cauze de deces în Australia, aşa că dieteticianul Susie Burrell a enumerat alimentele de zi cu zi care vă ajuta să vă menţineţi sănătatea.

"Ar putea fi o dieta sau un angajament pentru a face exercitii mai mult sau chiar renunţarea la fumat - orice schimbare mică vă ajută să vă menţineţi mai sănătos şi să reduceţi riscul de apariţie a bolilor de inimă”.

Mai multe fructe şi legume proaspete

Fructele şi legumele precum bananele, spanacul, broccoli, cartofii dulci şi castraveţii sunt pline de potasiu şi o dietă bogată în potasiu este legată de scăderea tensiunii arteriale şi de un risc redus de apariţie a bolilor de inimă. Încercaţi să mâncaţi câteva bucăţi de fructe şi două până la trei porţii de legume în fiecare zi.

Adăugaţi o mână de nuci

Nucile sunt o sursă bogată de grăsimi esenţiale. Nucile româneşti sunt în special bogate în grăsimi omega 3, ceea ce le face deosebit de bune pentru inimă.

Cheia este să ne oprim la o singură mână de nuci întrucât consumul unei porţii de fructe cu coajă lemnoasă în fiecare zi este legată de un risc redus al bolilor cardiace, datorită arterelor mai sănătoase şi unor raţii de grăsimi mai bune.

Nu uitaţi de fibre

Fibrele dietetice joacă un rol important în reglarea grăsimilor din sângele nostru. Fibrele care se găsesc în ovăz, fasole şi fructe, inclusiv mere şi banane, sunt cunoscute pentru scăderea colesterolului LDL sau a colesterolului "rău" în sânge.

Din acest motiv, obtinerea de fibre prin includerea de cereale integrale, leguminoase şi fructe in dieta zilnică este o opţiune uşoară pentru a ajuta la îmbunătăţirea sănătăţii inimii.

Grăsimile naturale

Când consumaţi majoritatea grăsimilor din surse naturale cum ar fi: ulei de măsline de calitate, nuci, seminţe, avocado şi reducerea aportului de grăsimi procesate din alimente prăjite şi alimente gustoase de slabă calitate, veţi fi pe cale să ţineţi echilibrul corect al grăsimii în corp.

Acest lucru actionează în mod natural pentru a reducerea inflamaţiilor din organism, care, la rândul său, scade riscul bolilor de inimă.

Nu ocoliţi peştele

Peştele este bun pentru noi, numai somonul, tonul proaspăt şi sardinele conţin cantităţi relativ mari de grăsimi omega 3.

Din acest motiv, consumul peştelui este una dintre cele mai uşoare căi pentru a creşte consumul de omega 3 şi pentru a obţine beneficiile pentru sănătatea inimii.