Alimentele grase, confort pentru stările de triteţe

2 jpg jpeg

Este cunoscut faptul că, după o despărţire, îngheţata ajută la consolare. Există însă o conexiune directă între stomac şi creier? Oamenii de ştiinţă au încercat să răspundă la aceste întrebări ţinând cont de modul în care mirosul, gustul şi aspectul alimentelor poate influenţa emoţiile.

,,Am încercat să ocolim stimularea senzorială şi am introdus acizi graşi direct în stomac, fără ca participanţii la studiu să ştie dacă au primit acizi graşi sau soluţie salină”, a precizat Van Oudenhove, cercetător la Universitatea Leuven, din Belgia. Studiul, care va fi publicat în Jurnalul Medical Investigaţii Clinice, a fost realizat pe 12 voluntari care au primit fie soluţie salină, fie acizi graşi.

După ce le-a fost indus sentimentul de tristeţe, prin intermediul muzicii şi a unor imaginii cu expresii faciale triste, stare voluntarilor s-a modificat cu 2,5 puncte din 10. Ulterior, după adăugarea acizilor graşi, stare de tristeţe a participanţilor s-a mai redus cu aproximativ un punct.