Alimentele care se ,,transformă” în masă musculară

1 2 jpg jpeg

Rezultatele obţinute în urma studiului au arătat că acest tip de grăsimi, care se găsesc în somon şi în nuci, nu duc la apariţia grăsimii în jurul taliei sau a organelor interne.

Pentru a vedea care este efectul grăsimilor polinesaturate, specialiştii de la Universitatea Uppsala din Suedia au analizat starea de sănătate şi obiceiurile alimentare a 39 de tineri (femei şi bărbaţi) care nu aveau probleme cu greutatea.

Timp de şapte săptămâni, participanţii cu consumat în fiecare zi câte 750 de calorii în plus. O parte dintre ei au obţinut surplusul de calorii consumând produse care conţineau ulei de floarea-soarelui, în timp ce ceilalţi alimente care conţineau ulei de palmier.

În rest, ei au consumat cantităţi asemănătoare de proteine, carbohidraţi, zaharuri, doar tipul de grăsime fiind diferit.

Astfel, deşi ambele grupe de participanţi au câştigat în greutate la finalul studiului, cei care au consumat grăsimi sănătoase (produse care conţineau ulei de palmier) aveau cantitatea de ţesut adipos mai redusă.

,,Descoperirea noastră aduce multe beneficii, cu atât mai mult în cazul persoanelor care suferă de afecţiuni metabolice sau de diabet. De ajutor este şi pentru persoanele de vârsta a treia, care nu mai fac la fel de multă mişcare, iar greutatea în plus pe care o câştigă creşte riscul de deces timpuriu”, a afirmat Ulf Riséru, profesor la Departamentul de Sănătate Publică a Universităţii Uppsala.

Grăsimile saturate se găsesc în: - unt - prăjituri - biscuiţi - carnea mai grasă - smântână - brânză.

Grăsimile nesaturate le poţi găsi în:

- fructele oleaginoase (nuci, migdale, alune, fistic)

- sortimentele de peşte mai gras

- ulei de măsline

- seminţe.