Alimentele care reduc riscul de AVC

2 jpg jpeg

Mai exact, specialiştii au ajuns la concluzia că porţiile de fructe sau legume (o porţie = 1 fruct/1 legumă) reduc riscul de AVC cu 32%.

La această concluzie au ajuns cercetătorii după ce au analizat 20 de studii care au verificat efectele pe care le au fructele şi legumele asupra sănătăţii.

Rezultatele cercetărilor au arătat că un consum regulat de fructe şi legume ajută la scăderea tensiunii arteriale mărite, dar îmbunătăţeşte şi funcţiile cardiovasculare.

În plus, persoanele care consumă frecvent astfel de alimente au un indice de masă corporală mai bun, reuşesc să ţină mai uşor sub control greutatea, nivelul colesterolului, dar şi procesele de inflamaţie din organism.

Pentru a preveni apariţia tuturor acestor afecţiuni, specialiştii recomandă consumul a cel puţin 80 de grame de fructe şi legume pe zi.

,,Îmbunătăţirea dietei şi a stilului de viaţă în general oferă nivelul de protecţie de care avem nevoie împotriva bolilor cardiovasculare. În particular, consumul frecvent de fructe şi legume este cu atât mai indicat cu cât oferă toţi micro- şi macro- nutrienţii de care are nevoie organismul pentru a obţine energia necesară”, a afirmat Yan Qu, directorul Unităţii de Terapie Intensivă de la Spitalul Municipal Qingdao din China.