Bărbaţii care au probleme legate de viaţa sexuală pot rezolva acum situaţia fără să apeleze la celebrele pastile albastre.

În urma mai multor teste, oamenii de ştiinţă din Grecia au descoperit că adoptarea dietei mediteraneene poate ajuta la tratarea problemelor erectile, fără să mai fie nevoie ca persoana să apeleze la pastilele Viagra.

Alimentaţia bogată în peşte, salate, ulei de măsline şi vin poate aduce beneficii chiar şi în cazul impotenţei, susţin specialiştii.

Explicaţia este una simplă: dieta mediteraneeană ajută la curăţarea vaselor de sânge, chiar şi a celor din zona penisului, ceea ce fluidizează circulaţia sangvină şi favorizează procesul de erecţie.

Mai mult, cercetătorii susţin că acest tip de dietă poate trata tulburările erectile dacă este urmată pe o perioadă mai lungă de timp.

,,Se ştie că acest tip de alimentaţie aduce nenumărate beneficii sănătăţii: este asociată cu longevitatea, stare de bine a organismului, dar şi riscul redus de apariţie a bolilor cardiovasculare. Dacă în cazul dietei nu există riscuri, important de ştiut este că pastilele albastre conţin substanţe care pot afecta în timp sănătatea vaselor de sânge”, a afirmat Athanasios Angelis, medic cardiolog grec.

Concluziile studiului au fost prezentate în cadrul întâlnirii de la Viena a Asociaţiei Europene pentru Sănătatea Cardiovasculară.