Alimentele care îţi afectează articulaţiile

1 2 jpg jpeg

Problema alimentaţiei sănătoase este discutată din ce în ce mai des, mai ales că numărul cazurilor de diabet şi obezitate sunt într-o continuă creşte la nivel global.

În ceea ce priveşte sănătatea articulaţiilor, alimentaţia joacă un rol esenţial şi asta din cauza faptului că un stil de viaţă nesănătos poate fi cauza anumitor probleme de sănătate cronice, a apariţiei diabetului sau chiar şi a afecţiunilor cardiovasculare.

Pericolul ascuns din zahăr

2 jpg jpeg

Nimic fără dulce? Acesta este şi motto-ul tău? Ei bine, total greşit. Zahărul contribuie la favorizarea apariţiei inflamaţiilor. Cum îl găseşti în absolut orice produs de pe rafturile magazinelor, este foarte greu să monitorizezi cantitatea de zahăr consumată pe zi.

Zahărul ar trebui exclus pe cât posibil din meniul tău. Cafeaua poţi s-o îndulceşti cu miere după ce s-a mai răcit, la fel şi ceaiul.

Află cum se prepară corect ceaiul de ghimbir şi care sunt beneficiile sale AICI

Prăjelile favorizează apariţia inflamaţiilor

Atât prăjelile, cât şi carbohidraţii rafinaţi (cartofi, orez, pâine albă) sunt responsabili cu facilitarea surplusului de kilograme, a afecţiunilor cronice şi implicit la apariţia inflamaţiilor.

Un alt obicei care slăbeşte imunitatea organismului este consumul de alcool, acesta afectând în egală măsură atât ficatul cât şi articulaţiile.

Există posibilitatea ca anumite băuturi să conţină şi o anumită cantitate de gluten, aspect ce va contribui la deteriorarea articulaţiilor deja destul de fragile.

Consumă cu moderaţie carnea roşie şi evit-o pe cât posibil pe cea procesată!

Alimente bune pentru articulaţii

1 2 jpg jpeg

Somonul este bogat în acizi graşi Omega-3, recunoscuţi pentru efectele antiinflamatoare care scad considerabil simptomele osteoartritei şi a artritei reumatoide.

Pe de altă parte, cosumul de ghimbir este indicat mai ales că acesta conţine gingerol, o componentă activă care protejează organismul de inflamaţii.

Încearcă să foloseşti rădăcină de ghimbir în combinaţie cu apa cu lămâie sau sub formă de ceaiul de ghimbir. De asemenea alimentele bogate în betacaroten, precum morcovii, cartofii dulci, varza, pepenele galben, dovleacul şi caisele reduc inflamaţiile şi ajută la reducerea durerii în cazul artritei reumatoide.

Ai grijă de sănătatea ta!