Un rol esenţial când vine vorba de calitatea spermei şi de fertilitate îl are alimentaţia pe care o au bărbaţii, atrag atenţia oamenii de ştiinţă.

Includerea alimentelor care sunt o importantă sursă de vitamine, minerale şi proteine ajută la îmbunătăţirea calităţii spermei, susţine Zita West, specialist în fertilitate.

Având în vedere că rolul bărbatului în conceperea unui copil este acela de a ,,livra” ADN sănătos, cercetătorii spun că alimentaţia acestuia poate influenţa în mare măsură, în bine sau în rău, calitatea spermei.

Printre alimentele care pot ajuta la îmbunătăţirea spermei se numără cele care conţin aminoacizii: L-arginină, L-carnitină şi L-lizină.

Cele mai bogate surse de astfel de aminoacizii sunt carnea roşie, peştele, lactatele, broccoli, varza de Brussels, mazărea şi năutul.

De asemenea, printre alimentele care pot influenţa fertilitatea bărbaţilor se mai numără şi citricele, fructele de pădure, ardeiul gras, fructele oleaginoase (nuci, alune, fistic), carnea de miel, somonul, grepfrut, spanacul, pepenele roşu şi roşiile.

,,Proteinele, vitaminele şi mineralele din alimentaţie ajută la îmbunătăţirea calităţii spermei. Pe lângă faptul că o astfel de dietă ajută la prevenirea mai multor probleme de sănătate, aduce beneficii şi fertilităţii”, a afirmat Zita West.