Oboseala de care nu scapi mult timp poate fi semn de boală. Dacă schimbările de dietă şi somnul suficient nu te ajută, este indicat să te adresezi unui medic.

Nucile şi fructele uscate

N-ar trebui să-ţi lipsească alimentele care conţin magneziu, un mineral esenţial pentru alungarea stării de oboseală. Este vorba despre peşte, ouă, nuci, fructe uscate, cereale integrale, leguminoase ca fasolea, năutul, lintea. Peştele gras îţi asigură necesarul zilnic de magneziu, important pentru combatarea stresului şi a surmenajului.

Ce tip de carne îţi dă energie

Lipsa fierului este şi ea o cauză a oboselii. Carenţa se manifestă şi prin unghii casante, paloare. Carnea roşie, mazărea, fasolea verde, năutul sunt surse de fier necesare în această perioadă. Pentru o asimilare optimă a acestui mineral ai nevoie şi de vitamina C.

Fructe şi legume de care ai nevoie

Garniturile de legume, salatele, gustările cu fructe îţi redau energia. La gustări poţi include şi legume, de pildă morcovi proaspeţi, gata feliaţi pentru a-i avea la îndemână. Betacarotenul pe care-l conţin stimulează sistemul de apărare al corpului. Adesea, imunitatea scăzută poate fi sursa oboselii cronice. Te ajută şi 2-3 porţii de fructe de zi, kiwi, grepfrut, ananas. Au vitamina C şi acid folic, utile pentru întărirea imunităţii.

Reţine!

Renunţă la ceai negru, ceai verde şi cafea sau redu cantităţile zilnice pentru a-ţi recăpăta vigoarea.