Alimentele bogate în calciu te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Pentru a putea să-ţi controlezi greutatea, trebuie să ai grijă de regimul tău alimentar. Secretul este să adaptezi nivelul tău caloric la consumul generat de efortul fizic. Un consum de calciu corect întotdeauna te va susţine şi te va apăra de anumite boli.

În anul 1988, cercetătorii au analizat cu atenţie să vadă care sunt efectele calciului asupra tensiunii arteriale. Ei au constatat că prin consumarea a 2 căni de iaurt pe zi presiunea sângelui s-a normalizat, iar greutatea subiecţilor supraponderali s-a redus cu până la 5 kg într-un singur an.

Beneficiile consumului de alimente bogate în calciu

Este bine de ştiut că aportul de calciul reglează nivelul lipidelor la nivel celular şi contribuie la transformarea caloriilor în căldură, favorizând astfel eliminarea ţesutului adipos.

O alimentaţie bogată în calciu contribuie mai ales la eliminarea ţesutului adipos abdominal, iar cu un consum de 3-4 porţii de alimente bogate în calciu pe zi previi pierderea de masă musculară, în timp ce accelerezi topirea ţesutului adipos.

Efectele pozitive nu se opresc aici. Calciul este responsabil de menţinerea structuri osoase sănătoase, de prevenirea hipertensiunii arteriale.

De ce trebuie să ţii cont când mănânci lactate?

Au un conţinut destul de mare de lipide, iar dacă vrei să ai un regim de viaţă sănătos care să te ajute să dai şi câteva kilograme jos este bine să mergi pe varianta consumului de produse degresate.

Ţine cont de faptul că 100 ml de lapte furnizează 290 mg calciu, mai exact 29% din doza zilnică recomandată. Mai mult, o cantitate de 100 g de brânză de vaci degresată conţine aproximativ 350 mg calciu.

Alte surse excelente din care poţi să-ţi procuri porţia de calciu ar fi: somonul, conservele de peşte, gălbenuşul, fasolea boabe, soia, inclusiv oleginoasele (alunele, migdalele, seminţele de susan, chia). Include-le în meniul tău zilnic şi rezultatele nu vor întârzia să apară.

Nu uita de fructe şi legume pe care trebuie să le consumi în stare crudă şi proaspete.

Când trebuie evitat consumul de lactate animale?

Din păcate, pentru marea majoritate a oamenilor, lactatele mai ales cele care provin de la vacă favorizează apariţia inflamaţiilor în corp. Studiile repetate au arătat că este din cauza faptului că marea majoritate a adulţilor au dificultăţi în digerarea laptelui animal. Mai ales persoanele care suferă în special de dureri de încheieturi şi toate bolile asociate cu acestea, nu trebuie să consume lactate de orice natură.

Persoanele cu intoleranţă la lactoză trebuie să evite de asemenea consumul de lactate şi să se îndrepte spre consumul de alte produse cu aport mare de calciu.

Doza optimă de calciu zilnic pentru un adult este de 1000mg.

Citeşte şi:Tu cât lapte bei pe zi

Osteoporoza, cauzată de sedentarism

Boala aceasta nu este dată de lipsa calciului din organism ci de sedentarismul oamenilor. Această veste extraordinară a fost publicată atât în ziare, cât şi la televiziuni din SUA, dar din cauza faptului că nicio industrie farmaceutică nu a susţinut-o, tuturor le este greu s-o asimileze. Corpul foloseşte calciul pe care el deja îl are pentru a neutraliza acidul lactic şi în acest fel există mereu deficienţa de calciu în organism. Şi adesea persoanele care dezvoltă osteoporoza sunt cele mai mari consumatoare de lactate de origine animală.

Studiile ştiinţifice arată că în special cancerul de prostată la bărbaţi, cancerul de sân şi cel genital la femei, sunt cauzate de consumul de lactate specific românilor. Referindu-se la acest aspect, Virginia Faur, inginer chimist, doctor în fitoterapie şi fitoprotecţie alimentară, a declarat recent: „Eu spun acest lucru de mulţi ani: consumul de lapte, este dăunător sănătăţii.”

Laptele a fost „programat” de natură pentru ca mamele să îşi poată creşte copiii. În molecula laptelui există o informaţie ereditară. Însă după ce a fost înţărcat, niciun animal nu mai consumă lapte. Acelaşi lucru este pus în practică şi la oameni. După ce se termină perioada de alăptare, copilul primeşte din alte surse porţiile de calciu.

Asigură-te că alegi sursele vegetale ca să suplineşti carenţele de minerale şi vitamine din organism şi conferă-ţi suficient timp ca să te odihneşti şi astfel organismul tău să se refacă.