Bărbaţii care consumă fructe bogate în antioxidanţi, precum mure, fragi, zmeură, seminţe de coacăze şi afine au un risc cu 40% mai mic de a dezvolta boala Parkinson.

De asemenea, cei care mănâncă legume cu păstăi, cel puţin o dată pe săptămână, riscă cu 24% mai puţin să sufere din cauza acestei afecţiuni.

În urma acestei descoperiri, autorul studiului, Dr. Xiang Gao de la Harvard School of Public Health, le recomandă bărbaţilor să includă în alimentaţia lor de zi cu zi, fructe şi legume bogate în antioxidanţi şi flavonoide.

Deşi consumul de alimente bogate în antioxidanţi pot preveni declanşarea bolii Parkinson la bărbaţi, cercetătorii nu pot spune acelaşi lucru şi în cazul femeilor.

Boala Parkinson poate afecta capacitatea unei personae de a-şi controla mişcările corpului, ca urmare a faptului că afecţiunea duce la scăderea nivelului de dopamină, un neurotransmiţător prin intermediul căruia celulele nervoase controlează mişcările corpului. Când se întâmplă acest lucru, pot apărea probleme în mişcările corpului.