Când mercurul din termometre o ia razna şi aerul devine irespirabil, ai în dietă un aliat de nădejde în lupta împotriva caniculei. Iată ce trebuie să mănânci pentru a supravieţui mai uşor în zilele de foc.

Legumele, fructele şi, în special, zarzavaturile sunt alimentele-vedetă ale verii însă, în zilele caniculare, trebuie să constituie meniul de bază. Efectul lor răcoritor te va ajuta să treci cu bine peste zilele sufocante. Pentru a potenţa gustul acestor alimente puteţi adăuga, de exemplu, peste broccoli, dovlecei sau fasole verde şi puţin busuioc, pătrunjel sau lămâie.

Secretele hidratării eficiente

Organismul se deshidratează uşor în zilele toride, atât prin transpiraţie, cât şi prin expiraţie, iar celulele consumă o mare cantitate de apă pentru a-şi desfăşura metabolismul la cote optime. De aceea, hidratarea trebuie făcută oră de oră. Ideal este să beţi apă plată, suc natural de fructe şi ceaiuri. Ceaiurile de fructe (fructe de pădure, căpşuni, lămâi, caise sau fructe exotice) sunt tonice, vitaminizante, energizante şi au gust plăcut.

Citeşte continuarea articolului AICI.