Multe dintre alimente ne pot ajuta să ne menţinem într-o formă cât mai bună în sezonul rece, când, de cele mai multe ori, răcelile şi gripa nu ne dau pace. Iată ce alimente este bine să nu îţi lipsească din dietă în lunile reci ale anului!

Supele, de nelipsit, toamna şi iarna

Supele sunt o alegere foarte bună toamna şi iarna. Pe de o parte, furnizează căldură corpului, iar pe de altă parte, facilitează o hidratare imediată. În cele mai multe din cazuri, legumele sunt ingredientul principal, care, datorită amidonului, sunt o bună sursă de energie. În plus, unele ingrediente sunt considerate remedii naturale pentru gripă, cum ar fi ceapa, semnalează cotidianul ABC, citat de Agerpres.

Condimentele favorizează funcţia vasodilatatoare a corpului, în legătură directă cu termoreglarea. Consumul de piper, cuişoare, scorţişoară, curcuma sau şofran contribuie la creşterea temperaturii corporale. De asemenea, usturoiul favorizează producerea de anticorpi.

Condimentele înseamnă un dublu beneficiu pentru sănătate, pentru că sunt potenţatori de gust, ceea ce facilitează reducerea consumului de sare.

Ceaiul, remediu antigripal

Infuziile sau ceaiul, ca şi condimentele, ajută la menţinerea unei temperaturi corporale ridicate. Multe dintre aceste băuturi au componente care favorizează şi potenţează funcţionarea sistemului imunitar precum ceaiul verde, care, datorită înaltului conţinut de vitamina C, acţionează ca antigripal natural.

Fructe şi legume pentru o imunitate de fier

Legumele şi fructele proaspete protejează sistemul imunitar. Deşi consumul lor nu garantează evitarea răcelii, creşterea aportului de vitamina C contribuie la o stare de sănătate mai bună. Specialiştii recomandă consumul fructelor şi legumelor de sezon.

Produsele lactate asigură menţinerea unor niveluri optime de vitamina B şi vitamina D. Lipsa vitaminei B poate cauza anemie. Vitamina D reglează nivelurile de calciu din corp. Experţii recomandă consumul de lapte de migdale, care, datorită conţinutului mare de calorii, este o sursă de energie şi reglează temperatura.