O alimentaţie corectă nu înseamnă doar să consumi produse naturale, bogate în vitamine. Şi felul în care combinăm alimentele ne influenţează digestia. Acest lucru se întâmplă pentru că organismul nostru este „programat” să digere fiecare aliment pe rând.

Alimente pe care nu trebuie să le combini: spanac şi brânză

Spanacul conţine o substanţă numită oxalat, care împiedică organismul să absoarbă calciul în mod corect, motiv pentru care nu este recomandat să combini spanacul cu produsele lactate.

Alimente pe care nu trebuie să le combini: lichide în timpul mesei

Să bei prea multe lichide în timpul mesei nu este recomandat, deoarece acest lucru încetineşte digestia. Astfel, dacă te numeri printre persoanele care nu se pot abţine să nu bea în timpul mesei, încearcă să reduci treptat cantitatea de lichide ingerate.

Alimente pe care nu trebuie să le combini: zahăr

Evită cu orice preţ să adaugi zahăr la alimentele care sunt deja dulci, pentru a nu mări inutil numărul caloriilor pe care organismul trebuie să le asimileze.

Alimente pe care nu trebuie să le combini: alimente bogate în magneziu şi băuturi carbogazoase

Cerealele, precum şi toate alimentele care conţin magneziu, nu trebuie niciodată combinate cu sucurile acidulate, întrucât acestea din urmă conţin fosfaţi, care împiedică organismul să absoarbă corect magneziul.

Alimente pe care nu trebuie să le combini: fructe care conţin zahăr alături de fructe acide

Fructele care conţin zahăr nu sunt compatibile cu fructele acide, deoarece combinaţia poate provoca reacţii chimice nefaste pentru organism.