Când trebuie să scapi de kilogramele în plus sportul combinat cu dieta reprezintă cea mai bună soluţie. Însă, ca să dea rezultate şi să-ţi recapeţi silueta de invidiat, trebuie să eviţi alimentele care sunt interzise în cura de slăbire.

Când eşti la dietă trebuie să eviţi produsele light: acestea nu sunt tocmai indicate. În acest caz, zahărul este înlocuit cu îndulcitori artificiali, iar grăsimile animale sunt înlocuite cu cele artificiale cu 0% calorii. De aceea, ar trebui să nu le consumi deloc.

Pastele

Consumul de paste nu este indicat în dietă, deoarece au un conţinut caloric ridicat . În plus, adăugarea unui sos peste spaghete creşte numărul caloric, mai ales dacă este plin de smântână.

De fiecare dată când simţi nevoia să mănânci ceva, bea mai întâi un pahar cu apă, acesta îţi umple stomacul şi te va obliga să mănânci mai puţin.

Alimente interzise în cura de slăbire: băuturile cu zero calorii

Când eşti la dietă ai tendinţa de a bea doar sucuri light, însă rezultatele întârzie să apară. Cercetătorii americani de la Universitatea Purdue au studiat acest efect. Potrivit lui Susan Swithers, coordonatoarea studiului, gustul alertează corpul, care se aşteaptă să primească mai multe calorii, dar când acestea sunt absente, sistemul devine ineficient. Alimente care doar imită gustul, dar nu oferă şi caloriile implicite, perturbă, în cele din urmă, organismul.

Alimente interzise în cura de slăbire: cartofii prăjiţi

Cui nu-i plac cartofii prăjiţi? Aproape tuturor ne plac, deşi sunt consideraţi unele dintre cele mai nesănătoase mâncăruri. Nu doar că au foarte multe calorii, dar abundă şi în grăsimi procesate.

Poţi alege alternativa sănătoasă: cartofi copţi sau fierţi.

Alimente interzise în cura de slăbire: produsele de patiserie

Fie că este vorba despre merdenele, covrigi sau plăcinte, acest tip de produse nu trebuie incluse în regimul de slăbire. Produsele de patiserie sunt preparate din făina albă, grăsimi, aditivi şi margarină, ceea ce le înseamnă că sunt adevărate bombe calorice.