Ai renunţat la dulciuri, mâncăruri grase şi pâine, dar tot nu reuşeşti să slăbeşti pe cât ţi-ai dori. Câteva alimente îţi sabotează în continuare cura, aşa că trebuie să uiţi de ele când eşti la dietă.

Fructele uscate

În mod normal, ele sunt o alegere bună pentru gustări mai ales, dar tot varianta proaspătă este mai bună, cu atât mai mult când eşti la cură.

O ceaşcă cu mix de fructe uscate poate ajunge să conţină de opt ori mai multe calorii şi zaharuri decât una cu fructe care n-au trecut prin procesul de deshidratare.

De pildă, 100 de grame de boabe de struguri au circa 70 de calorii, în timp ce aceeaşi cantitate de stafide ajunge la aproape 300 de calorii.

Iaurtul

Da, ai citit bine, chiar şi iaurtul te poate îngrăşa, dacă alegi unul sărac în grăsimi. Pentru a ajunge în acest stadiu, iaurtul este precesat intens.

Cum gustul iaurtului degresat nu este tocmai plăcut, i se adaugă zahăr, ceea ce-l face un aliment dăunător în diete. Dacă alegi varianta care conţine fructe, ai optat de fapt şi pentru arome şi coloranţi care dau acel gust plăcut.

Silueta nu-ţi va fi ameninţată însă de iaurtul simplu în care presari bucăţi de fructe proaspete.

Citeşte continuarea articolului pe clickpentrufemei.ro