Alimente care te ajută să-ţi echilibrezi aciditatea

1 2 jpg jpeg

Nivelul ideal a pH-ului este 7,35, însă din cauza unei alimentaţii nesănătoase, majoritatea oamenilor au organismul acid, cu o medie a pH-ului între 5,5 şi 6,5.

Aciditatea are efecte negative asupra corpului uman, printre care: oboseală şi lipsă de energie, anxietate, atacuri de panică şi depresie, probleme dermatologice precum psoriazis sau acnee, constipaţie, colon iritabil, dureri menstruale, degradarea dinţilor. Iată câteva alimente care îţi pot creşte alcalinitatea şi scădea aciditatea din organism!

- Dacă vă confruntaţi cu refluxul gastric, trebuie să ştiţi că ţelina are o acţiune relaxantă şi calmantă asupra stomacului şi a sistemului nervos. Leguma acţionează ca un bun digestiv.

- Ceaiul de muşeţel are proprietăţi fantastice de calmare a stomacului şi de neutralizare a acidităţii. Pentru echilibrarea pH-ului din organism se recomandă înlocuirea totală a cafelei cu ceai de muşeţel.

- Quinoa, orezul brun şi meiul au o acţiune alcalinizantă eficientă pentru majoritatea oamenilor. Ele trebuie mestecate bine, mâncate încet şi consumate în porţii adecvate.

- În prezent, boabele din păstăile de roşcove sunt transformate într-o făină care seamănă foarte bine cu pudra de cacao, dulce în mod natural, aromată şi ideală în preparatele dulci, fiind unul din aditivii naturali şi sănătoşi.

Consumul de roşcove, în mod regulat şi în cantităţi mici, este o sursă de beneficii pentru sănătate. Roşcova reglează procesul de digestie, având calităţi naturale antialergice, este antiseptic şi antibacterian foarte eficient.

- În cazul în care sunteţi fani ai preparatelor de tip fast-food - încercaţi să renunţaţi şi să le înlocuiţi cu un pumn de migdale prăjite uscate cu un pic de sare de mare. Această gustare delicioasă va regla nivelul acidităţii şi vă va ţine de foame pentru mult timp.

Pentru a fi sănătoşi, specialiştii spun că meniul nostru zilnic trebuie să conţină legume şi alimente alcaline în proporţie de 60%.

În plus, este recomandat să scoateţi zahărul din alimentaţie, să beţi sucuri proaspete din legume în fiecare dimineaţă şi să evitaţi grăsimile toxice, precum cele de tip trans (se găsesc în produsele de patiserie, cele fast-food, multe dulciuri din comerţ). De asemenea, renunţaţi la carnea roşie, care este extrem de acidă.